• Učebné odbory

    • Žiaci základných škôl po úspešnom ukončení 9. ročníka majú možnosť pokračovať v štúdiu vo viacerých učebných odboroch. Štúdium v týchto odboroch sa ukončuje záverečnou skúškou. Po jej úspešnom absolvovaní získavajú výučný list a môžu pokračovať v nadstavbovom štúdiu. Štúdium je trojročné a zahŕňa teoretickú a praktickú prípravu na budúce povolanie v nasledujúcich odboroch:

      • Kuchár, kuchárka (6445 H)

      • Absolventi sú schopní vykonávať kvalifikovanú činnosť pri príprave jedál v reštáuráciách, hoteloch a ďalších zariadeniach spoločného stravovania, i ako živnostníci. Ovládajú práce spojené so samostatnou prípravou pokrmov, zásady uplatňovania gastronomických pravidiel, receptúry a technologické postupy jedál, vedia odborne komunikovať so zákazníkom.

        Učebný plán:

      • Kaderník, kaderníčka (6456 H)

      • Absolventi ovládajú najnovšie trendy módnych strihov, farebných odtieňov, účesov a odborné poradenstvo starostlivosti o vlasy. Uplatnia sa vo vlastnej prevádzke ako živnostníci alebo ako zamestnanci v kaderníckych salónoch.

        Učebný plán:

      • Čašník, servírka (6444 H)

      • Absolvent učebného odboru čašník, servírka je kvalifikovaným pracovníkom schopným samostatne pracovať v hoteloch, reštauráciách, baroch, kaviarňach a v iných spoločensko-zábavných zariadeniach a v zariadeniach spoločného stravovania. Zabezpečuje obsluhu hostí a zodpovedá za ich spokojnosť.Radí pri výbere jedál a nápojov, poskytuje dodatočné informácie o menu v slovenskom aj cudzom jazyku. Vykonáva zúčtovanie po konzumácii. Aktívne predáva produkt, zodpovedá za čistotu gastronomickej prevádzky, robí dennú uzávierku elektronickej registračnej pokladnice a konzultuje požiadavky hostí v kuchyni.

        Učebný plán:

      • Pekár (2962 H)

      • Absolvent trojročného učebného odboru pekár sa plnohodnotne vie uplatniť v akejkoľvek prevádzke na výrobu pekárenských výrobkov. Žaici sa učia pripraviť si suroviny na výrobu, posúdiť ich kvalitu, vyrobiť pekárenské výrobky podľa receptúry, ozdobovať ich a piecť. Zároveň ovládajú metódy ich uskladnenia, balenia a expedície. Zvládajú obsluhu príslušných zariadení a ich údržbu. Sú kvalifikovaní vykonať senzorickú kontrolu kvality výrobkov a uplatňovať všetky potrebné zásady hygieny a bezpečnosti. 

        Učebný plán: